Top 10 originele ideeën om je bruiloft nog persoonlijker te maken!

Je bruiloft belooft natuurlijk een van de gelukkigste dagen van je leven te worden.
Dit is een moment waar enorm veel planning & tijd aan word besteed voor het organiseren, inrichten en decoreren van jullie grote dag.

Gaan jullie binnenkort trouwen en hebben jullie nog enkele inspiratie nodig om jullie bruiloft net even een persoonlijke twist te geven? Lees dan zeker onze top 10 originele ideeën om jullie droombruiloft nog persoonlijker te maken!

welkomst versiering op de binnenplaats

10. Persoonlijke welkom decoratie

Welkomstdecoratie voor jullie bruiloft is het eerste wat de gasten zullen zien als ze op jullie trouw locatie aankomen. Met dat in gedachten, denken we dat het een geweldige kans is om een ​​stijlvolle eerste indruk te maken, en deze extra persoonlijk te maken. Dit geeft meteen een goed beeld van de stijl & de sfeer die komen gaat.
Je kunt bijvoorbeeld kiezen om hiervoor een krijtbord, een bloemeninstallatie of een spiegel te gebruiken. Hierin kunnen jullie de namen & de trouwdatum verwerken, wat juist zorgt voor een extra persoonlijke touch. Pluspuntje, met een spiegel kunnen jullie gasten bij de ingang nog even checken of hun haar en make-up nog goed zit :)

Foto: Eppel Fotografie

9. Jullie eigen fotobanner

Wat is er nou niet mooier om als extra decoratie een fotobanner van jullie op te hangen met de naam van jou en je partner erop? Je kunt hier bijvoorbeeld een bord of een banner voor gebruiken, waarop je jullie ontwerp op kan laten afdrukken. Zet hem neer bij de ingang of op een andere goed zichtbare plek op jullie trouw locatie. Dit is iets wat je voor elke locatie zou kunnen gebruiken, waarmee jullie de trouw locatie net even een extra persoonlijke twist geeft.

Foto: Eppel Fotografie

groepsfoto bij de photobooth

8. Persoonlijke photobooth

Een photobooth is iets waarmee je de gasten echt de hele dag mee kan vermaken. De photobooth kun je zelf zo persoonlijk maken als je zelf wilt, door bijvoorbeeld de inrichting aan te passen aan jullie thema of het maken van jullie eigen photobooth props. Zo hebben ook jij en je partner na jullie bruiloft genoeg leuke foto’s van jullie gasten, & het is een activiteit waar jullie gasten ook nog een erg leuke herinnering aan overhouden.
Als extraatje kunnen jullie er ook voor zorgen dat de foto’s gelijk kunnen worden uitgeprint en worden opgehangen op een groot prikbord. Zo heb je een prikbord vol met leuke foto’s van mensen die jullie erg waarderen, wat een persoonlijke sfeer aan jullie bruiloft geeft.

Foto: Wedding Studios

7. Jullie persoonlijke schilderij

Een persoonlijk schilderij laten maken op jullie bruiloft kan misschien wel een van jullie favoriete huwelijksaandenkens worden. Het is niet alleen een prachtig erfstuk, maar het hebben van een live artiest op jullie bruiloft is ook een unieke vorm van entertainment voor de aanwezige gasten.
Zorg ervoor dat de schilder van jullie persoonlijke trouwschilderij god is ingelicht over de grootte van het schilderij, jullie kleurenthema & natuurlijk de stijl waarin je het schilderij graag wilt hebben. Zo kunnen jullie het schilderij thuis ophangen & dagelijks weer herinnerd worden aan dit mooie moment.

Foto: Eppel Fotografie

Eigen vlag van bruidspaar

6. Jullie eigen vlag

Als jullie trouw locatie een vlaggenmast heeft, geeft dit jullie de mogelijkheid om letterlijk en figuurlijk de vlag uit te hangen voor deze speciale dag. Kies een mooie foto uit van jullie twee, en laat hem samen met jullie namen & trouwdatum afdrukken op een vlag.
Deze vlag kun je aan de vlaggenmast hangen van jullie trouw locatie, om het echt helemaal jullie persoonlijke trouw locatie te maken. Dit is ook nog eens een super leuk aandenken om te bewaren na jullie bruiloft.

Foto: Eppel Fotografie

5. Jullie eigen bucket list ideas

Als jullie een kleine activiteit voor jullie gasten op de bruiloft willen organiseren is dit voor jullie een erg leuke toevoeging. Met deze bucket list idee kunnen jullie gasten hun eigen ideeën opschrijven wat jullie vooral samen zouden moeten gaan doen nadat de bruiloft over is. Zo kunnen jullie al deze ideeën gebruiken om op jullie persoonlijke bucket list te zetten!
De benodigdheden die je voor dit idee nodig zal hebben is het volgende:

  • Pennen of stiften

  • Papieren kaartjes

  • Bucket list doosje

Foto: Studio Damon

4. Persoonlijke menukaarten voor het diner

Je wilt op je bruiloft natuurlijk gaan dineren met gerechten waar je zelf ook van houdt. Waarom kiezen jullie dan niet voor een eigen menukaart? Stel samen met je partner jullie eigen menukaart samen en leg deze op de tafels in de dinerzaal. Maak de menukaart zo persoonlijk als je wil, met jullie favoriete gerechten & in de opmaak kleuren die in het thema van jullie bruiloft passen. Zo weten gelijk alle gasten op een creatieve wijze wat er tijdens het diner geserveerd zal worden.

Foto: Wedding Studios

Snoep bij binnenkomst

3. Jullie eigen candy table

Candy Tables, ook wel sweet tables, zijn een erg populaire toevoeging aan jullie bruiloft. Kies samen jullie favoriete snoep & snacks uit, en maak met jullie favorieten deze candy table extra persoonlijk. Ze zijn niet alleen een heerlijke toevoeging voor jullie gasten, maar ze zijn ook perfect voor het decoreren van het geheel en kunnen echt opvallen als je er een centraal punt van je bruiloft van maakt.
Onderstaand is een planningsgids om te bepalen hoeveel potten snoep nodig zullen zijn op jullie bruiloft, afhankelijk van de grootte van je gastenlijst:

1-50 gasten: 5 potten snoep
50-100 gasten: 10 potten snoep
100-150 gasten: 15 potten snoep
Meer dan 150 gasten: 20 potten snoep

Foto: Wedding Studios

2. Persoonlijke bedankjes

Na jullie trouwdag willen jullie natuurlijk alle aanwezige gasten bedanken voor het gezamenlijk vieren van deze speciale dag. Het is vaak lastig om een ​​geschenk te vinden waar mensen echt van zullen genieten, je kunt er namelijk alle kanten mee op. Je kunt bijvoorbeeld bedankzakjes of doorzichtige bakjes vullen met jullie favoriete lekkernijen, die jullie gasten mee naar huis zullen krijgen aan het einde van de dag. Als jullie liever geen etenswaren meegeven, kunnen jullie ook kiezen om een flesje prosecco met jullie persoonlijke label mee te geven.
Als jullie liever iets willen weggeven wat de gasten ook op langere termijn kunnen bewaren, kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld persoonlijke speelkaarten, persoonlijke luciferdoosjes of een anti-kater-pakket mee te geven aan het eind van de avond.

Foto: Eppel Fotografie

Vuurwerk op de bruiloft
  1. Jullie eigen Eindshow

Een van de leukste manieren om jullie bruiloft af te sluiten is toch wel een spetterend eindfeest met een vuurwerk show of pyromusical! Het is een moment op jullie bruiloft waar jaren later nog over gesproken zal worden.
Willen jullie graag een sprankelende eindshow op jullie bruiloft? Dan is een vuurwerkshow echt wat voor jullie! Deze vuurwerkshow kunnen jullie persoonlijk maken door bijvoorbeeld jullie letters of jullie trouwdatum te laten oplichten tijdens de show.
Houden jullie nou echt van een feestje? Dan is een pyromusical echt dé perfecte afsluiter van jullie dag. Verwerk de themakleuren van jullie bruiloft in de show, en laat jullie namen & trouwdatum er ook in terugkomen. Ben je nou benieuwd wat er mogelijk is voor een pyromusical of festival eindshow bij ons op het landgoed? Bekijk dan de volgende video: Middag Eindshow op Landgoed Huis de Voorst

Foto: TOTAALFOTOGRAFIE

Zijn jullie nou benieuwd naar meer persoonlijke & creatieve ideeën voor jullie bruiloft?

Lees dan vooral ook de blogs over leuke ideeën om je hond te betrekken op jullie bruiloft, of 10 leuke ideeën voor je trouwjurk na de bruiloft!

Hebben jullie vragen of willen jullie meer weten over de mogelijkheden voor jullie grote dag op Landgoed Huis de Voorst? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek en een sfeervolle rondleiding via het contactformulier op onze trouwpagina.

Vorige
Vorige

Top 5 Trouwtrends van 2022/2023

Volgende
Volgende

10 Leuke ideeën voor je trouwjurk na de bruiloft