10 Leuke ideeën voor je trouwjurk na de bruiloft

Wat was het toch een onvergetelijke dag!
Je had er de mooiste trouwjurk voor uitgekozen. Maar wat ga jij met je trouwjurk doen nadat jullie getrouwd zijn & jullie droom bruiloft voorbij is? Je laat hem na deze tips in ieder geval niet meer zo in je kast hangen!

framed white wedding dress in bedroom decoration

10. Laat je trouwjurk of accessoires inlijsten

Iets wat je niet zo snel hoort maar toch wel echt heel erg mooi kan staan. Op deze manier heb je wel een van de mooiste herinneringen aan jouw dag dichtbij. Moet je kijken hoe leuk dat eruit kan zien! 

Inspiratie Bron: TheBeautifulFrameCompany
Foto: TheBeautifulFrameCompany

Bruid trekt haar jurk aan

9. Transformeer je jurk

De jurk heeft natuurlijk een grote emotionele waarde voor je. Ga eens op zoek naar een kleermaker in de buurt, en vraag wat de opties zijn voor jouw prachtige trouwjurk. Wat je bijvoorbeeld van je trouwjurk kunt maken zijn:

  • Op maat gemaakte lingerie

  • Doopjurk voor je kindje

  • Een ketting

  • Aankleding voor het wiegje van je baby

  • Prachtige cocktailjurk

Inspiratie Bron: TrouwenBruiloft
Foto: Envato Elements

Bruid samen met haar dochter

8. Bewaren voor je dochter

Je kunt natuurlijk ook jouw trouwjurk voor je dochter bewaren. Mocht ze bijna gaan trouwen zou je hem ook nog kunnen vermaken, qua maat bijvoorbeeld. Of net iets meer stof, of minder natuurlijk.

Inspiratie Bron: ThePerfectWedding
Foto: WeddingStudios

Bruidsjurken bij elkaar

7. Doneer je trouwjurk

Niet iedereen heeft het geld om een nieuwe trouwjurk te kunnen kopen. Er zijn genoeg plaatsen waar je jouw trouwjurk kunt doneren, om je jurk een tweede kans - & tegelijkertijd iemand anders en bijzondere dag kunt geven.

Inspiratie Bron: Eva.Eo
Foto: Envato Elements

Bruidsjurken op een rek hangend

6. Verkoop Je Trouwjurk

Mocht je wel ready zijn om afstand van je bruidsjurk te nemen kun je er natuurlijk ook voor kiezen om hem te verkopen. Dit kun je doen door hem op marktplaats te verkopen, maar ook via speciale winkels voor het doorverkopen van bruidsjurken. Je trouwjurk te verkopen geeft je de mogelijkheid het geld te investeren in jullie huis, kind of zelfs een jubileum reis!

Inspiratie Bron: The Knot
Foto: Envato Elements

Het verhuren van een jurk

5. Verhuur Je Trouwjurk

Wil je geen afstand nemen van je jurk maar wil je er toch iets aan terug verdienen? Verhuur de jurk voor een dagje. Zo geef je iemand anders de kans om een te gekke jurk te dragen voor hun speciale dag, mocht het een bruiloft, verjaardag of gala zijn. Zo hoef jij dan niet voor altijd afstand van de jurk te doen, maar alleen voor een dagje.
Dat lukt wel toch? ;) 

Inspiratie Bron: The Knot
Foto: Envato Elements

Bruidspaar op straat hand vasthoudend

4. Aanvullende Fotoshoot

Een prachtige fotoshoot met je vriendinnen/partner/familie. Nog niet genoeg foto’s gemaakt op je bruiloft zelf? Organiseer een fotoshoot! Trek je trouwjurk aan, zoek een prachtige locatie bij het water, in een bos of in jullie favoriete stad en ga ervoor. Ook is het vinden van een goede fotograaf een must! Op Landgoed Huis de Voorst adviseren wij jullie graag op betrouwbare fotografen die graag met jullie op avontuur gaan voor de perfecte shots!

Inspiratie Bron: The Knot
Foto: Envato Elements

Vrouwen op de bank zittend

3. Feestje! Dresscode: Bruidsjurk!

Wie heeft nou geen zin in een feestje?
Dresscode: trouwjurk
Maak er een super gezellige avond van met je vriendinnen. Zo blijven de mooie jurken van je vriendinnen ook niet in de kast hangen. 

Inspiratie Bron: The Knot & Trouwen Bruiloft
Foto: Scene van sitcom F.R.I.E.N.D.S. [WarnerMedia]

versierde ornamenten

2. Betoverende Feestdagen

Geef de feestdagen nog meer betekenis met ornamenten gemaakt uit je trouwjurk! Zo kunnen de kristallen, zijde en kant ieder jaar weer pronken tijdens de meest liefdevolle dagen van het jaar.

Inspiratie Bron: Pinterest
Foto: Naumoff Studio

Vrouw trekt man uit het water

1. “Trash The Dress” Fotoshoot

Amerika staat bekend om de gekste trends, waaronder ook deze! Trek je bruidsjurk aan en maak je vies! Dit zorgt gegarandeerd voor de mooiste foto’s & ook nog een gezellige dag met je partner, kids of huisdieren. Tips:

  • Gebruik gekleurde rook sticks en verf

  • Ga samen de zee of het zwembad in 

  • Ga samen op het strand in het zand liggen

  • Maak elkaar vies met eten (bijvoorbeeld cake!)

  • Laat jullie kinderen erop tekenen

Inspiratie Bron: Brides
Foto: Adventures Photos

Bruidsjurk die in de fik word gezet

BONUS!
Is Het Niet Zo Gegaan Als Je Gedroomd had?

Maak er een #WomanInCharge moment van & ga helemaal los met je creativiteit. Het kan best een therapeutisch moment zijn om op spectaculaire (en creative!) wijze afstand te nemen van ex-relatie momentos. Bijvoorbeeld met een burn the dress shoot, zoals Vrouwenhof Fotografie dit heeft vastgelegd in de voorbeeld foto!

Inspiratie Bron: Vrouwenhof Fotografie
Foto: Vrouwenhof Fotografie

man houd vrouw van met paard aan de zijkant

BOEK JULLIE AFTERSHOOT OP #HuisdeVoorst!

Laat Huis de Voorst de perfecte backdrop zijn voor jullie aftershoot! Van locatie tot fotograaf - wij adviseren jullie graag over de mogelijkheden op het landgoed. Neem vrijblijvend met ons contact op via ons contactformulier.

Foto: BellaVie Photo Art

Vorige
Vorige

Top 10 originele ideeën om je bruiloft nog persoonlijker te maken!

Volgende
Volgende

Leuke ideeën om je hond te betrekken op je Bruiloft