Top 5 Trouwtrends van 2022/2023

Van duurzaamheid tot meerdaagse bruiloften! Hier zijn dé top 5 trouwtrends van 2022/2023.

Feestende bruid

1. Kleiner is fijner

Minder Gasten. Groter Uitpakken.

De trendontwikkeling van dit jaar is een meer intieme bruiloft, maar dan luxer. Koppels denken steeds vaker na over wie zij nou echt om hen heen willen hebben tijdens hun bijzondere dag. Het is tegenwoordig niet meer noodzakelijk om elke klantenrelatie of collega uit te nodigen, maar alleen de meest dierbare vrienden en familie. Zo kan het koppel meer liefde en aandacht besteden aan hun gasten, daar is tegenwoordig meer behoefte aan. Koppels willen daar in tegen liever groter uitpakken met de bruiloft zelf. Dat is terug te zien in de (nog) mooiere aankleding, bloemen en een uitgebreider diner

Maar ook is dat terug te zien in een persoonlijk verhaal. Koppels willen graag door de dag heen hun liefdesverhaal vertellen, die zij graag delen met al hun dierbaren. Dit doen zij door kleine, persoonlijke dingen toe te voegen aan de huwelijksdag om hun verhaal bijzonder en speciaal te maken. Zoals naambedrukking met de datum op diverse accessoires, een eigen ontworpen vlag die hoog in de mast van Huis de Voorst waait, een cocktail bar met jullie favoriete drankje of persoonlijke foto’s van jullie relatie, het kan allemaal!

Daarnaast gaan bruidsparen ook steeds vaker opzoek naar nieuwe, unieke vormen van entertainment om hun gasten te verrassen. Zo is het uitnodigen van een live band of muzikant super trending! Willen jullie helemaal all the way gaan? Sluit jullie bijzondere dag af met een gepersonaliseerde vuurwerkshow om de afsluiting van een prachtige, onvergetelijke dag te vieren.

Eten op blaad

2. Duurzaam Trouwen

Duurzame keuzes van culinair tot aankleding

Foto: Anne Offenberg Fotografie

Duurzaamheid in het algemeen is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Zo ook voor veel koppels tijdens hun bruiloft. Maar hoe kun je dat nou realiseren? Denk bijvoorbeeld aan een vegan diner of bruidstaart. Dit soort uitdagende projecten worden steeds vaker aangevraagd.

Maar ook in de aankleding van de grote dag kan er een hoop duurzaam gerealiseerd worden. Droog- en zijdebloemen zijn namelijk he-le-maal hip, hot en trending. Deze prachtige bloemen zijn een perfect alternatief om jullie bruiloft zo duurzaam mogelijk te maken, én het ziet er ook nog eens prachtig uit. Willen jullie toch liever echte bloemen? Dat kan, kies dan voor de seizoensbloemen, zo helpen jullie de natuur een handje.

Onder het mom van ‘support your locals’ kloppen koppels ook steeds vaker aan bij hen locale juweliers of ontwerpers. Dit om de kleinere bedrijven te supporten.

Bruidspaar elkaar omhelsend

3. Oscar waardige Trouwfilms

Leg jullie sprookje vast in een filmreportage

Video: MyWeddingMemory

Waarschijnlijk hadden jullie al in gedachten om een fotograaf in te huren om alle mooie momenten van jullie dag vast te leggen. Maar buiten een fotograaf, word ook het inhuren van een videograaf (met drone) ook steeds populairder. Hoe bijzonder is het om jullie trouwdag nog een keertje te kunnen herbeleven door een filmreportage waardig voor een Oscar! Het leuke aan foto- en videografen inhuren is dat alle momenten worden vastgelegd, ook de gene waar je zelf niet bij bent op dat moment of in de trance van de dag niet volledig hebt beleeft. Zo kan je na de tijd nog lang na genieten van alle sfeervolle momenten van jullie prachtige dag.

Groepsfoto op het achterbordes

4. Meerdaagse Bruiloften

Spreid jullie bijzondere dag over meerdere dagen

Foto: Steffen Beck

De dagen vliegen voor je gevoel voorbij, en waarschijnlijk jullie bruiloft al helemaal. Want je weet wat ze zeggen, time flies when you’re having fun. Daarom is een opkomende trend voor 2022/2023, het spreiden van de bruiloft over een langere periode. Koppels zoeken compensatie voor het zolang hebben moeten missen van hun geliefde vrienden en familie.

Hierdoor kiezen koppels er steeds vaker voor om de bruiloft groter te vieren en het langer te laten duren door het te spreiden over meerdere dagen. Er word bijvoorbeeld steeds vaker gekeken naar een bruiloft met overnachting, om de volgende dag met een aantal gasten na te kunnen kletsen over de bijzondere dag. Hierdoor kunnen koppels en hun gasten nóg langer genieten.

bruidspaar foto in de winter op de binnenplaats van het kasteel landgoed huis de voorst in de sneeuw

5. Winter Bruiloften

Trouwen in November/December/Januari/Februari

Foto: RiCon Fotografie

Steeds meer aanstaande bruidsparen kiezen ervoor om in de winter te trouwen. In de winter trouwen kan heel sfeervol zijn, maar vooral uniek! Bovendien weet je in de winter wat je kunt verwachten. In de zomer blijft het altijd de vraag of je buiten zal kunnen trouwen of dat het toch last minute binnen plaats vind. In de winter trouwen geeft meer rust en duidelijkheid, zo kunnen jullie alles binnen organiseren en weten jullie waar jullie aan toe zijn. Nog niet gesproken over alle sfeervolle aankleding die mogelijk is in de winter. Sfeervolle verlichting, kaarsen, warme kleedjes en kussens… Prachtig!


Welke trouwtrend van 2022/2023 spreekt jullie het meeste aan? Is er een trend die jullie hebben verwerkt in jullie bruiloft? Of zijn jullie opzoek naar iemand die jullie met de planning kan helpen voor jullie grote dag? Neem dan met ons contact op via het contactformulier, Benieuwd wat wij als wedding & event planners voor jullie kunnen betekenen - lees dan meer over Ashford Group hier.

Niet kijken naar de beperkingen, maar kijken naar de mogelijkheden is ons motto.
— Ashford Group
Vorige
Vorige

Bruidsparendag 2022

Volgende
Volgende

Top 10 originele ideeën om je bruiloft nog persoonlijker te maken!