Leuke ideeën om je hond te betrekken op je Bruiloft

Op je dream wedding wil je graag omringd zijn door vrienden, vriendinnen en mensen die je lief hebt. Maar wie is er nou geliefder dan je hond?

Tegenwoordig worden huisdieren steeds meer bij bruiloften betrokken. Honden, katten, paarden of konijnen, allemaal maken ze een deel uit van het gezin. In deze blog specificeren we op jullie trouwe viervoeter de hond, maar deze ideeën zijn natuurlijk ook bij andere huisdieren mogelijk! Er zijn veel manieren om je huisdier te betrekken op je bruiloft, bijvoorbeeld door ze mee te nemen in de fotoshoot of om ze de taak te geven als ringdrager. Ben jij nou benieuwd welke manieren er nog meer zijn? Lees dan snel verder voor originele ideeën hoe je jouw hond kunt betrekken in jullie grote dag! 

 

Kleed je hond feestelijk aan

Als jij je trouwe viervoeter meeneemt naar jullie bruiloft, dan moet hij of zij er natuurlijk net zo verzorgd uitzien als de rest van de gasten! Je kunt hierbij denken aan strikjes en smokings voor de ’jongens’, en bloemen en jurkjes voor de ‘meisjes’. Als jij je hond liever niet volledig aankleed, kunnen ze ook een statement maken door middel van kleinere accessoires. Denk hierbij aan een bloemen halsband voor de ‘meisjes’ en een strikje voor de ‘jongens’. Zo ziet je hond er net zo netjes uit op jullie grote dag als de rest! En wie houd er nou niet van een viervoeter in een vlinderdas?

Foto: Pinterest

 

Laat je hond de ringdrager zijn

Ben je bereid om je viervoeter een belangrijke taak te geven op jullie bruiloft? Laat hem dan de ringdrager zijn! Laat bijvoorbeeld je hond de ringen dragen in een mooie gedecoreerde mand. De ringen aan zijn of haar halsband vast maken is natuurlijk ook een optie. Denk hierbij wel goed na over of je hond bereid is om met veel publiek de taak te kunnen verrichten.

Foto: Carola Doornbos


 

Plaats je hond op de cake topper

Als jij je huisdier toch liever niet op je grote dag hebt, maar ze er toch graag bij wilt betrekken, dan is dit een goed idee voor jou. Plaats je huisdier als cake topper op je bruidstaart! Je kunt de maker van de bruidstaart vragen of de taart topper in glazuur gemaakt kan worden, maar als je het als aandenken wilt bewaren is hout of klei een betere optie. Dit is een erg origineel idee, en een topper op de bruidstaart hoort er natuurlijk echt bij. Dit zie je niet vaak voorkomen, en op deze manier is je huisdier er in gedachten toch bij!

Foto: New Topper Line

 

Taart & champagne voor je hond

Wil jij je trouwe viervoeter op jullie grote dag ook trakteren op taart en een champagne? Dat kan! Er bestaan namelijk hondentaarten en hondenchampagne, gemaakt van ingrediënten die jou huisdier kan verdragen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld appelmoes, banaan en pindakaas voor de taart, en champagne is vaak gemaakt van appelsap. Een hondentaart kost ongeveer 10 tot 20 euro, en voor de champagne ben je ongeveer 6 euro kwijt. Dus terwijl jij samen met de gasten geniet van een glaasje champagne en een stuk taart, kan jou huisdier heerlijk meegenieten.

Foto: Chew Town

 

Maak je hond een videograaf

Dit is misschien wel een van de leukste rollen die je jou hond op de bruiloft kunt geven. Je hoeft je hond hiervoor niet te trainen, en je houd er mooie videobeelden aan over! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een GoPro, en een tuigje of halsband waar je de GoPro aan kunt monteren. Op deze manier legt jullie hond hele mooie beelden vast, van de bruid, bruidegom en natuurlijk de gasten. Dit is een erg origineel idee, en je houd er erg leuke beelden & herinneringen aan over.

Foto: Pinterest

 

Maak jullie eigen signature cocktail

Hoewel veel bruidsparen hun hond graag in de bruiloft willen betrekken, is dat niet altijd mogelijk. Sommige honden kunnen bijvoorbeeld de drukte van de bruiloft niet aan, en kunnen zo helaas niet op de dag zelf aanwezig zijn. Maar daar is een heel leuk alternatief voor gevonden! Stel een cocktail samen met jullie favoriete ingrediënten, en geef het drankje de naam van jullie hond! Door de signature cocktail te vernoemen naar jullie hond is hij er in gedachten toch de hele dag bij.

Foto: Sanne Popijus Fotografie

 

Maak gebruik van een oppas

Wil jij je huisdier er wel graag bij hebben, maar het liefst niet de hele dag? Dan is dit de juiste oplossing voor jou! Laat een huisdier oppas je huisdier meenemen naar de bruiloft voor een kort bezoek. Precies op deze dag is het belangrijk dat je jezelf de tijd geeft om te ontspannen & je geen zorgen hoeft te maken over je huisdier. Op deze manier is je hond toch aanwezig op de bruiloft, wordt er voor je huisdier gezorgd, en kun jij onbezorgd genieten van deze bijzondere dag!

Foto: Fairytale Pet

 

Zijn jullie nou benieuwd naar meer creatieve ideeën voor jullie grote dag?

Neem dan snel een kijkje op onze Instagram, waarop we sfeerimpressies, inspiratiefoto’s en meer hebben staan!

Hebben jullie vragen of willen jullie meer weten over de mogelijkheden voor jullie grote dag op Landgoed Huis de Voorst? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek en sfeervolle rondleiding via het contactformulier op onze website. Ook zijn wij te bereiken voor het maken van een afspraak op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:00 uur.

Vorige
Vorige

10 Leuke ideeën voor je trouwjurk na de bruiloft

Volgende
Volgende

Ik BBQ Voor Jou op Huis de Voorst